DISTRIBUIȚI

Șeful statului a îndemnat electoratul să se prezinte, duminică, la urne, după ce a votat, duminică, la secţia de la Liceul “Jean Monnet” din București.

“Veniţi la vot, dragi români, veniţi la vot că astăzi puterea politică este la voi. Astăzi, decidem împreună cum arată România de mâine. Merită, chiar merită să votaţi! Astăzi, dragi români, decideţi pentru următoarele luni, ani… Suntem la primele alegeri dintr-un ciclu mai lung. Este începutul unei serii de alegeri şi astăzi puteţi să începeţi să schimbaţi România! Am votat şi în campania electorală am constatat că am avut mai multe iniţiative de mobilizare la vot decât altădată. Asta mă bucură şi ţin să mulţumesc tuturor celor care au iniţiat campanii de mobilizare pentru vot. Cetăţeni, ong-uri… Repet, veniţi dragi români, la vot, nu lăsaţi pe alţii să decidă pentru voi”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Liderul formațiunii Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) a spus că se bucură de prezenţa ridicată la urne, întrucât acest lucru dovedeşte că există interes pentru acest scrutin.

”Văd că este o participare numeroasă şi acest lucru mă bucură pentru că înseamnă că este interes pentru aceste alegeri, pentru Parlamentul European, care au un rol important şi vor avea un rol şi mai important pe măsură ce fiecare va înţelege că deciziile care se iau în forurile europene ne afecrează viaţa noastră a românilor de zi cu zi”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu. “Am votat cu convingerea că cei care ne vor reprezenta din partea partidului pe care îl conduc vor merge acolo cu gândul clar de a reprezenta interesul României, de a apăra interesul României, de a face România să fie o voce respectată, să facă parte din grupul celor care iau decizii şi să nu fie capână acum una dintre ţările care au urmat ce au decis alţii”. Președintele Senatului a ținut să precizeze că a votat doar pentru alegerile europarlamentare, nu şi pentru referendum.”Pentru referendum nu am votat, deoarece pentru măsurarea popularităţii preşedintelui sunt modalităţi mai puţin costitsitoare decât un referendum”, explicat Călin Popescu Tăriceanu, președinte al Senatului.

Preşedintele Uniunii Salvați România, co-președinte al alianței electorale 2020 USR-PLUS, le-a cerut românilor să iasă la vot şi să îşi exprime opiniile, oricare ar fi acestea.

“Am votat pentru competenţe şi onestitate în Europa! Este un moment în care românii pot să îşi exprime opinia lor, oricare ar fi aceasta pot să şi-o exprime de aceeea mesajul e unul clar şi explicit: Veniţi la vot! Dragi prieteni, colegi, veniţi la vot! Cu cât suntem mai mulţi, cu atâta România de astăzi, aşa cum este ea, îşi va exprima vocea şi va fi recunoscută. Haideţi la vot, avem mare încredere în România”, a declarat Dan Barna, la ieşirea din secţia de vot.

Aliatul politic al acestuia, liderul PLUS a votat, duminică, la secţia unde este arondat în orașul Zalău.

“Sunt convins de faptul că foarte mulţi români aşteaptă ziua aceasta încă din iarna anului 2017 când stăteam în stradă. Mulţi dintre români supăraţi că nu au votat la timp în 2016, iată a venit ziua când putem să ne transmitem mesajul foarte clar, ferm şi mult mai eficient decât stând în stradă şi anume prin vot. Şi sper să fie cât mai mulţi români care să ia decizia ca astăzi să meargă la vot. E o zi însorită, e o zi în care, sunt convins, foarte mulţi români ştiu exact ce să voteze şi pentru alegerile europarlamentare, dar şi pentru referendum. Sunt convins că acest vot va avea un efect mult mai mare, va fi un vot semnal pentru cei care conduc astăzi România şi e important să facem acest pas astăzi”, a spus Dacian Cioloş.

Preşedintele Partidului Mișcarea Populară a declarat, la ieşirea din secția de vot, că îşi doreşte ca România să fie mult mai puternică şi mai vizibilă în Parlamentul European.

“Îmi doresc foarte mult ca, începând de mâine, România să fie mult mai puternică, mult mai vizibilă în Parlamentul European şi pentru acest lucru am dat votul meu. Trebuie să apărăm identitatea europeană, o identitate creştină, pentru că, dincolo de provocări şi de încercări, este esenţial pentru noi, românii, să luptăm pentru mai multă integrare şi pentru unitatea proiectului european”, a spus Eugen Tomac, care a votat la Colegiul Naţional “Sfântul Sava”.  Preşedintele PMP consideră că este important pentru români să dea un semnal de apartenenţă la identitatea europeană.

Președintele de onoare al PMP consideră că scrutinul de duminică este unul extrem de important atât pentru situaţia în care se află Uniunea Europeană, dar şi pentru România, prin prisma referendumului la care românii au fost chemaţi să spună dacă vor stat de drept sau nu.

“Este un scrutin extrem de important atât prin situaţia în care se află Uniunea Europeană, trebuie să creăm un nou început al Uniunii Europene. Pe de altă parte, pentru România, avem acest referendum convocat de preşedinte în care românii sunt chemaţi să spună dacă vor stat de drept sau nu. De fapt, ăsta e mesajul de fond al întrebărilor, al celor două întrebări şi aici în mod clar trebuie să răspundem pozitiv celor două întrebări, prin prezenţă, de bună seamă”, a afirmat Traian Băsescu, după ce a votat la Liceul ‘Jean Monnet’ din Capitală.

Știrea se actualizează