Vor exista posibile blocaje ale accesului în Paris și în alte zone din Franța, după ce fermierii francezi au anunțat astfel de blocaje ale accesului în capitala franceză pentru luni, 29 ianuarie 2024, începând cu ora 14:00, transmite Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Franceză că sindicatele care grupează majoritatea fermierilor francezi au anunțat blocaje ale accesului în capitala franceză pentru luni, 29 ianuarie 2024, începând cu ora 14:00”, a precizat MAE.

Astfel, fermierii din departamentele Aisne, Aube, Eure, Eure-et-Loir, Ile-de-France, Marne, Nord, Oise, Pas-de-Calais, Seine-et-Marne, Seine-Maritime și Somme intenționează să blocheze toate axele principale spre Paris, pentru o perioadă nedeterminată, conform MAE.

La rândul lor, fermierii din departamentul Lot-et-Garonne au anunțat că intenționează să se deplaseze cu tractoarele la aceeași dată, pentru a bloca piața de interes național din localitatea Rungis, de lângă Paris (departamentul Val-de-Marne).

În această perioadă, sunt posibile blocaje și în alte zone din Franța.

Totodată, cetățenii sunt sfătuiți să urmărească informațiile privind traficul rutier, consultând pagina internet oficială https://www.bison-fute.gouv.fr/,  disponibilă și în versiunea mobilă: http://m.bison-fute.gouv.fr.

Potrivit MAE, aceștia pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Paris: +33147052966 și +33147052755.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție următoarele telefoane de permanență, în funcție de circumscripția consulară de reședință, astfel:

• Consulatul General al României la Paris: +33680713729;

• Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164;

• Consulatul General al României la Lyon: +33643627736;

• Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet: http://paris.mae.ro, https://cgparis.mae.ro/, http://lyon.mae.ro, http://marsilia.mae.ro, http://strasbourg.mae.ro, www.mae.ro, și reamintește faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Italianul Jannik Sinner a câștigat Australian Open. Este primul său titlu la un turneu de Grand Slam