Președintele PSD Liviu Dragnea a anunțat miercuri că în partid există o stare de nemulțumire cu privire la Tudorel Toader și că va exista o discuție legat de această situație în coaliție, după revenirea premierului Viorica Dăncilă.

“Am luat decizia să dăm șansa opoziției să arate că au suficiente voturi ca să își treacă moțiunea. PSD nu își reglează problemele cu mâna Opoziție. PSD nu putea vota o moțiune plină e minciuni. La o dată ulterioară se va discuta de moțiune, dar trebuie să avem o discuție împreună cu premierul și Tudorel Toader. Există o stare de nemulțumire pe care nu avem de gând să o ascundem pe care o vom rezolva săptămâna viitoare într-un fel sau altul”, a spus Liviu Dragnea.

Întrebat care sunt nemulțumirile cu privire la Tudorel Toader, Dragnea la răspuns: “Ați văzut în spațiul public, ați văzut colegi la televiziuni, cum ar fi Florin Iordache. Așa am convenit cu domnul Călin Popescu Tăriceanu să discutăm și cu doamnaa Dăncilă ori vineri, ori luni, și cu dl Toader. După care o să vem noi o discuție în PSD. Au fost lucruri contradictorii, sunt niște decizii luate în CEx care trebuie limpezite”.

Plenul Camerei Deputaților în care urma să fie votată moțiunea simplă la adresa lui Tudorel Toader a fost suspendat din lipsă de cvorum.

Suspendarea ședinței vine în contextul în care PSD a decis de grup parlamentar să nu se prezinte la vot.