DISTRIBUIȚI

Laura Codruța Kovesi a câștigat în instanță gradul profesional de Parchet de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), decizia fiind luată de Curtea de Apel București după ce Secția de procurori a CSM a decis să nu-i acorde gradul anul trecut. Decizia instanței nu este definitivă.

“Admite cererea. Anulează hotărârea 673 din 06.11.2018 a Consiliului Superior a Magistraturii Secţia pentru Procurori. Obligă pârâtul să emită hotărârea prin care să recunoască reclamantei gradul profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”, se arată în decizia Curții de Apel București.

Decizia magistraților Curții de Apel București poate fi atacată cu recurs în 15 zile de la comunicare, recursul urmând a fi depus tot la Curtea de Apel Bucureşti, Secţia a VIII a Contencios Administrativ şi Fiscal.

Anul trecut, Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis să nu îi acorde Laurei Codruța Kovesi gradul profesional de Parchet de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) doar în baza faptului că a fost procuror general al României. Laura Codruța Kovesi a atacat ulterior decizia Secției pentru procurori la Curtea de Apel București, care i-a dat câștig de cauză în primă instanță.