Echipajele de poliție aflate pe străzi caută să ridice moralul românilor aflați în autoizolare, în cea de-a patra zi de carantină generală, alegând să difuzeze în megafoane, sâmbătă, la ora 17:00, imnul național al României.

Inițiativa aparține Poliției Române și este susținută de Corpul Național al Polițiștilor.

Posted by Ministerul Afacerilor Interne, Romania on Saturday, 28 March 2020

Din 25 martie, România s-a alăturat statelor care au instituit carantina generală, în încercarea de a limita răspândirea cazurilor de nou coronavirus.

Experții insistă că izolarea socială este, la momentul actual, cea mai eficientă metodă de control, preluând astfel din presiunea pusă pe medici și asistente, aflați în prima linie de luptă cu actuala pandemie.

Între timp,  Grupul de Comunicare Strategică a anunțat  al 30-lea deces al unei persoane diagnosticate cu COVID-19 în România.

În vârstă de 74 ani, pacientul era un bărbat din județul Hunedoara, internat în secția de Oncologie a Spitalului Județean Deva cu neoplasm în stadiul terminal.

Decesul a fost consemnat la 26 martie.  În aceeași zi, s-au recoltat probe pentru COVID-19, confirmarea infectării venind la 28 martie.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, sâmbătă, la prânz, că bilanțul infecțiilor cu noul coronavirus a ajuns la un total de 1.452, în creștere cu 160 de cazuri la nivel național.