Jocurile Olimpice de Vară de la Paris – sub amenințarea grevei angajaților sectorului public din Franța, inclusiv cei ai spitalelor. Aceștia nu renunță la forma de protest dacă revendicările lor nu sunt luate în seamă de către guvern – arată o nouă avertizare a sindicatelor.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sindicatele spun că Jocurile Olimpice vin cu o presiune asupra sectorului public. Și cer, printre altele, compensarea corectă a orelor suplimentare, având în vedere că unii sunt nevoiți să renunțe la planurile de concediu pentru a asigura serviciile în timpul Olimpiadei.

„Dorim ca guvernul să ia măsuri imediate pentru a asigura succesul Jocurilor Olimpice, un lucru la care Membrii sindicatului nostru au lucrat timp de ani de zile”, a spus Sophie Binet, secretarul general al Confederației Sindicatelor din Franța.

Deja, ministrul francez al Internelor a oferit polițiștilor bonusuri de până la 1.900 de euro pentru a lucra în timpul jocurilor.

„De ce nu pot primi și alți angajați din sectorul public aceleași bonusuri? Există o ierarhie între poliție și angajații spitalelor?”, a întrebat retoric Binet în timpul unui interviu.

Jocurile Olimpice de la Paris vor începe pe 26 iulie şi se vor încheia pe 11 august, iar asigurarea securităţii va fi una din principalele probleme, urmând să fie mobilizaţi zeci de mii de poliţişti, jandarmi şi militari.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Alertă în Mexic după ce zeci de protestatari au spart poarta palatului prezidențial cu o camionetă în timp ce președintele se afla în clădire | AUDIO