Fostul fotbalist al „generației de aur” Dănuț Lupu cere liberarea condiționată. Acesta a fost condamnat la 7 luni şi 10 zile de închisoare cu executare pentru că a condus fără permis timp de 20 de ani. Dănuț Lupu a avut un comportament exemplar față de personalul închisorii Rahova și a fost stăruitor în muncă, spune Ingrid Miclăuș, avocata fostului fotbalist.

Ingrid Miclăuș: „A fost stăruitor în muncă”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Domnul Lupu a dat dovezi temeinice pentru îndreptarea comportamentală și oferă garanții pe viitor că va respecta normele și ordinea de drept. Pe parcursul executării pedepsei a avut un comportament exemplar față de personalul unității, dar și față de celelalte persoane private de libertate, a fost stăruitor în muncă”, a spus avocata fostului fotbalist.

Participarea la Campionatul Mondial de Fotbal din 1990 din Italia, un alt motiv invocat în fața instanței

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„A reprezentat România, iar acest lucru presupune și reprezentarea unui interes public, deci ar trebui avută în vedere fiind o performanță notabilă”, a mai spus Ingrid Miclăuș.

Amintim, fostul fotbalist a fost prins conducând fără permis valabil. Acesta nu mai avea permis încă din anul 2001, când s-a urcat beat la volan.

Fiindcă a comis o nouă infracțiune, acest lucru denotă „un pericol social relativ ridicat”, motivează Curtea de Apel București.

Solicitarea de liberare condiționată este dezbătută de Judecătoria Sectorului 5, iar instanța a rămas în pronunțare.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Mircea Meșter, despre revenirea Simonei Halep în tenis: „Este foarte posibil s-o vedem la Jocurile Olimpice” | VIDEO