Organizatorii Jocurilor Olimpice (JO) de la Paris anunță că mai pregătesc 13 milioane de porţii de mâncare pentru cei peste 10.000 de sportivi. Jocurile Olimpice încep în iulie în capitala Franței.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cei 10.500 de sportivi care vor fi prezenţi la JO, dintre care cea mai parte vor fi cazaţi în Satul Olimpic situat la periferia Parisului, la Saint-Denis, se vor întrece la 32 de discipline.

Sunt 203 naţiuni invitate, precum şi sportivi ruşi şi belaruşi sub drapel neutru.

Peste 15 milioane de spectatori sunt aşteptaţi la Paris pentru evenimentul sportiv, 12% venind din străinătate, cei mai numeroşi fiind britanici şi americani.

Organizatorii anunță că la ceremonia de deschidere vor naviga pe Sena 100 de vapoare cu delegaţiile străine. Biletele au fost vândute cu preţuri între 24 şi 2.700 de euro, dar aproape 1 miliard de telespectatori vor urmări spectacolul televizat.

În total, 13 milioane de porţii de mâncare, cu gustări inclusiv, vor fi servite, iar 3 milioane de banane se aşteaptă să fie consumate de către sportivi.

Bugetul actual este de 8,8 miliarde de euro, dar factura totală va fi cunoscută abia după JO.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Îmbulzeală la expoziția lui Brâncuși de la Timișoara: Sute de persoane vor să vadă lucrările marelui artist, deși organizatorii au anunțat că expoziția este sold out | AUDIO