Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis a publicat azi motivarea deciziei de a o suspenda pe Simona Halep pentru patru ani. Documentul publicat pe pagina ITIA arată că Simona Halep a luat trei suplimente noi care i-au fost recomandate de fizioterapeuta Academiei Mouratoglou, Candice Gohier.

Acestea i-au fost recomandate Simonei Halep după accidentarea suferită la copsa dreaptă. Sportiva nu luase niciodată suplimentele recomandate de fizioterapeuta Academiei, se mai arată în decizia publicată azi, și nici nu auzise de ele. Potrivit ITIA, Simona Halep a întrebat dacă suplimentele sunt sigure și dacă Candice Gohier le-a verificat anterior. Acestea au fost o băutură cu electroliți, un supliment pentru recuperare și Keto MCT, pulbere de colagen.

ITIA mai remarcă și îngrijorarea Simonei Halep legată de siguranța suplimentelor și faptul că era îngrijorată ca acestea să nu fie contaminate, de aceea se asigura că produsele erau verificate și recomandate de către un specialist.

Simona Halep a început să ia cele trei suplimente la mijlocul lunii august 2022 și nu a avut emoții legate de proba de urină pe care urma să o dea pe 29 august, având în vedere că toate testele anterioare au fost negative.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La rândul ei, fizioterapeuta Candice Gohier spune că decizia de a introduce noi suplimente în dieta Simona Halep a fost luată după ce s-a constatat că suplimentele nutriționale pe care le lua conțineau prea mult zahăr. Cele trei suplimente, care aveau ingrediente din Canada, Chile și China,  au fost comandate din New York. De exemplu, pudra de colagen avea ingrediente din Qingdao, China, și nu prezenta informații legate de modul de fabricație.

 

ITIA spune că Simona Halep a negat vehement că a utilizat Roxadustat intenționat, dar tribunalul consideră că nu poate fi explicată concentrația de Roxadustat din proba de urină și concluzionează că sportiva ar fi putut ingera Roxadustat dintr-o altă sursă.

Sursa foto: Shutterstock

Capturi: itia.com