Bianca Andreescu, câștigătoarea US Open în aceste zile în România. Cătălin Striblea, realizatorul emisiunii ”România în direct” de la Europa FM a stat de vorbă cu jucătoarea de tenis.

Bianca Andreescu a câștigat pe 8 septembrie 2019 US Open. A fost prima jucătoare din Canada care a câștigat un turneu de Grand Slam. Părinții ei s-au născut în Vâlcea, ceea ce a atras nu doar simpatia canadienilor ci și a românilor.

Bianca Andreescu: La inimă sunt româncă

Jucătoarea de tenis admite că este extrem de populară și în România, ceea ce o face extrem de recunoscătoare. Peste tot unde merge vede români, mai povestește ea în interviul acordat Europa FM atât în limba română cât și în engleză. ”Sângele meu este român și am avut multă viață aici”, spune Bianca Andreescu”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

”Bianca Andreescu: E foarte frumos. Nu toată lumea are oportunitatea asta. Sunt foarte recunoscătoare.

Cătălin Striblea: Voi, româncele din circuit, vorbiți între voi?

Bianca Andreescu: Da, câteodată. E greu, pentru că avem viețile noastre și este greu să programezi o cină pentru că eu poate joc la 11:00 și Sorana joacă la 16:00”.

În interviul pe care l-a acordat Europa FM, Bianca Andreescu a vorbit și despre momentele de cumpănă din cariera ei. A fost la un pas să renunțe la tenis, în 2021 din cauza felului în care rezultatele de pe teren i-au afectat personalitatea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

”Am trecut printr-o perioadă foarte, foarte grea în 2021, pentru că am simțit că mă identificam prea mult cu victoriile sau cu eșecurile mele. Atunci când pierdeam, mă simțeam îngrozitor. Plângeam zile întregi. Eram fericită când câștigam, nu pot spune că nu, dar nu eram fericită complet. Așa cum pot eu să fiu fericită cu adevărat”.

Bianca Andreescu spune că a început să nu se mai simtă bine pe terenul de tenis și, mai mult, a început să se simtă vinovată pentru toate aceste trăiri pe care le avea:

” Am o viață frumoasă, părinți extraordinari, prieteni minunați. Deci, de ce mă simțeam așa? Mi-am spus că nu mai pot continua. Așa că am luat o pauză”.

Bianca Andreescu a povestit apoi că a început să facă dansuri, muzică, arte marțiale și voluntariat. Toată această perioadă a făcut-o să-și reamintească de ce juca tenis.

Jucătoarea a ajuns în România pentru a lansa o carte pentru copii. Aceasta se numește  „Bibi joacă tare”, carte care a fost tradusă în România de Curtea Veche PublIshing. Este o carte pentru copii, inspirată din viața ei, care îi încurajează pe cei mici să facă sport.

Ideea cărții a avut-o prima oară la 15 ani, povestește Bianca Andreescu în interviul acordat lui Cătălin Striblea.

”A fost un vis la 15 ani că am scris o carte. I-am spus mamei mele care mi-a răspuns: <De ce nu?>. Dar nu aveam atunci multe de spus. Dar, în 2019 când am câștigat US Open am zis că poate este momentul să fac ceva bine pentru copii”.

 

În familia Biancăi se gătește românește. Bunica și mama ei fac sarmale și chiar și papanași.

”Cătălin Striblea: Să nu-mi spui că primești pachet la Monaco din România!

Bianca Andreescu: Ha, ha! Aș vrea. Aș vrea. Dar o s-o întreb pe bunica dacă poate să facă așa.

Cătălin Striblea: Să-ți trimită o oală cu sarmale la Monaco…

Bianca Andreescu: Da, da. Poate cu trenul!”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Bianca Andreescu își va lansa cartea ”Bibi joacă tare” sâmbătă, 4 noiembrie, la ora 15.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu. Va avea și o întâlnire cu cititorii dar și o sesiune de autografe.

Interviul integral acordat de Bianca Andreescu lui Cătălin Striblea poate fi urmărit aici:

Foto: Europa FM / Cristi Popescu