Într-o postare pe internet, Patrick Mouratoglou afirmă că echipa sa a achiziționat suplimentul contaminat, fără a-l verifica. Simona Halep a primit, în urmă cu două luni, o suspendare de 4 ani.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„ Am putut stabili de unde a venit contaminarea. Noi i-am propus să ia colagenul și l-am cumpărat de la o companie. S-a întâmplat ca acesta să fie contaminat. Nu aveam de unde să știu, dar mă simt responsabil pentru ce s-a întâmplat, deoarece e vorba de echipa mea și de mine”, spune Patrick Mouratoglou într-un clip video, postat pe Instagram.
Acesta admite că Simona nu s-a dopat niciodată, că este o victimă și trebuie să revină pe teren cât de repede posibil.

„Mi s-au deschis ochii asupra faptului că orice sportiv se poate contamina, pentru că acest lucru se întâmplă tot mai des. Suplimentele ar trebui să fie curate, dar se întâmplă să fie contaminate. Vorbim despre cantități extrem de mici, cu efect zero, dar se întâmplă să le ai în organism și să fii pozitiv la un test doping. Numele tău este asociat cu dopingul, deși tu nu te-ai dopat, cariera ta este oprită pentru o perioadă lungă de timp. Îți afectează reputația dintr-un motiv nedrept, pentru că nu ai făcut nimic”, a concluzionat fostul antrenor al Simonei.

Suspendată pe 12 septembrie, dubla campioană de Grand Slam a făcut apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Laussane , contestând decizia.

Sancțiunea Simonei ar expira pe 6 octombrie 2026.

Citește și: Simona Halep a contestat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv decizia prin care a fost suspendată patru ani pentru dopaj