Teodora Botez, vocea Trupa 9, a mărturisit, în direct în Clubul de Seară, că imnul protestului #șîeu a fost scris într-o seară, iar a doua zi a fost înregistrat videoclipul care a devenit viral vineri, 15 martie, în ziua protestului de 15 minute de la ora 15.

“Am scris piesa într-o seară”, a mărturisit Teodora Botez, profesoară de canto și pian și membră în Trupa 9 încă de la înființare, din 2012.

“Datorită acestui imn ne-am găsit direcția, pe acest drum încercăm să continuăm pentru un nou album”, a adăugat artista.

Imnul protestului #șîeu este a treia piesă originală a formației din Suceava, obișnuită până acum un an să cânte doar coveruri. Trupa 9 se pregătește să lanseze și un prim album, după cum i-a mărturisit Teodora Botez lui Toader Păun, în direct la Europa FM, în Clubul de Seară:

Trupa 9 s-a înființat în toamna anului 2012 la Suceava și a cântat în special coveruri. În prezent, Trupa 9 este formată din Teodora Botez – voce,Lucian Curelariu – voce, chitară acustică, Bogdan Huțanu – chitară electrică, Laurențiu Dumescu – chitară bas, George Lupașcu – saxofon, Mihai Tabarcă – tobe și Marian Huțanu – clape.

Vineri, 15 martie, în ziua protestului de 15 minute pentru autostrăzi, Trupa 9 a ajuns celebră în rețelele sociale și a intrat brusc în playlisturile posturilor de radio grație imnului înregistrat pentru protestul #șîeu.

Foto : Ovidiu Lesan