Persoanele care ard neautorizat diferite deșeuri și afectează calitatea aerului sunt căutate miercuri de 140 de forțe de ordine la Vidra, județul Ilfov. Acolo au fost arderi ilegale care degajau fum negru intens, iar focarele se situau pe proprietatea privată a unor cetăţeni.

Poliția Ilfov anunță că intervine în satul Sintești, comuna Vidra, pentru combaterea infracțiunilor ce aduc atingere mediului înconjurător, combaterea evaziunii fiscale, precum și alte fapte antisociale, la care participă peste 140 de forțe de ordine.

Concret, sunt căutate persoanele care ard în mod neautorizat diferite deșeuri, afectând calitatea aerului din zona respectivă, concomitent cu riscul ridicat de propagare a focului și extinderea acestuia către gospodăriile din proximitatea locului, unde sunt organizate vatrele de foc, efectuându-se totodată, controalele la domiciliile persoanelor identificate, dar și în exteriorul acestora, pentru delimitarea exactă a locului faptei.

De asemenea, forțele de ordine caută persoane urmărite la nivel local, național sau internațional, respectiv cele care se sustrag urmării penale.

„Totodată, polițiștii ilfoveni împreună cu jandarmi efectuază activități specifice în exteriorul zonelor în care persoanele comit fapte ilicite. În același context, polițiștii rutieri vor lua măsurile necesare pentru verificarea persoanelor și a vehiculelor, fiind instituite filtre pe drumurile publice, din interiorul zonelor dar și adiacente acestora. Polițiștii de investigare a criminalității economice verifică legalitatea înființării și funcționarii societățiilor comerciale, a activităților desfășurate de persoane fizice și de agenții economici, care desfășoară activități de comerț privind reciclarea deșeurilor, precum și realitatea și legalitatea derulării acestor operațiuni comerciale”, arată Poliția Ilfov.

Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu şi Poliţia au identificat recent, în zona Sinteşti-Vidra, arderi ilegale care degajau fum negru intens, focarele situându-se pe proprietatea privată a unor cetăţeni. Rezultatul a fost o creştere a poluării în Bucureşti.