În jur de 3.000 de persoane se află,duminică, în stațiunea Straja din județul Hunedoara, unde se poate schia pe 5 pârtii.

Din imaginile postate de însuși primarul municipiului Lupeni pe Facebook, se observă că, la punctul de îmbarcare pe instalațiile de transport pe cablu, este aglomerație, dar autoritățile dau asigurări că reprezentanți ai Poliției și Jandameriei sunt la fața locului și îi roagă pe oameni să respecte regulile.

Sâmbătă în zonă au fost în jur de 5.000 de turiști. În stațiune sunt 5 pârtii de schi, iar la punctul de îmbarcare riscă să se producă aglomerație, lucru care s-a putut vedea chiar din filmările postate de primarul din Lupeni.

Autoritățile spun că a fost o situație izolată și că polițiști și jandarmi montani se află la fața locului și le explică turiștilor că trebuie să respecte toate normele sanitare.

Mai mult, prefectul județului Hunedoara, Petru Călin Marian, a declarat pentru Europa FM că monitorizează situația și că turiștii au înțeles că trebuie să respecte toate normele sanitare în vigoare, mai ales că echipamentul de schi asigură o oarecare protecție, iar schiurile îi obligă pe oameni să păstreze distanța.

Pe de altă parte, primarul Lucian Resmeriță a declarat în presa locală că va lua măsuri dure împotriva cabanierilor care nu respectă regulile impuse. El a adăugat că aceleași măsuri le va lua și în Lupeni, unde au ajuns în jur de 1.000 de autoturisme.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

  • Monalize Hihn

Sursa foto: Facebook/Resmerita Lucian