Schimbare în Formula 1: Directorul tehnic al echipei Haas, Guenther Steiner, a fost înlocuit pentru noul sezon după 10 ani la conducere. Concedierea sa este o lovitură pentru acest sport – scrie presa americană. Italianul este unul dintre carismatice personaje din Formula 1 și a jucat un rol cheie în recenta creștere a popularității sportului, în special în SUA.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Guenther Steiner a devenit în ultimii ani una dintre vedetele Formula 1, atitudinea sa deschisă față de rolul său și adesea față șoferii săi, împreună cu temperamental său exploziv, s-au dovedit extrem de populare în rândul iubitorilor de Formula 1.

Aparițiile sale publice au atras adesea mai mulți fani decât cei ai șoferilor săi și anul trecut a publicat o carte de success si are o linie de tricouri care îi poartă imaginea.

Echipa HAAS, însă, a avut performanțe slabe, terminând pe ultimul loc în campionatul constructorilor anul trecut și pe locul opt în 2022.

Proprietarul, Gene Haas, a indicat că nu este mulțumit de rezultate, în ciuda faptului că Steiner a fost alături de echipă de la început.

Echipa americană Haas a anunțat că in locul sau a fost numit fostul director de inginerie al HAAS, Ayao Komatsu.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Franz Beckenbauer a murit la vârsta de 78 de ani