Plecat din pole position, Lewis Hamilton (Mercedes) a câştigat prima ediţie a Marelui Premiu de Formula 1 al Qatarului, care a avut loc duminică, în nocturnă, pe circuitul de la Losail.

În urma acestei victorii, a şaptea de la debutul acestui sezon şi a 102-a din cariera sa, pilotul britanic a redus la doar opt puncte diferenţa faţă de liderul clasamentului general al Campionatului Mondial, olandezul Max Verstappen (Red Bull), cu două curse înainte de finalul sezonului.

Podiumul a fost completat de Max Verstappen, la 25,7 secunde în spatele septuplului campion mondial, după ce a fost retrogradat pe poziţia a şaptea a grilei de start și de spaniolul Fernando Alonso (Alpine), dublu campion mondial (2005, 2006), care a semnat cu această ocazie primul sau podium în Marele Circ din ultimii 7 ani.

Lupta dintre Hamilton şi Vestappen pentru titlul mondial în acest sezon va continua peste două săptămâni, notează Agerpres, la Marele Premiu al Arabiei Saudite, o altă cursă care îşi va face anul acesta debutul în calendarul Formulei 1.