Echipa feminină de tenis a României va întâlni Slovenia în calificările ediţiei 2023 a Billie Jean King Cup, potrivit tragerii la sorţi efectuate duminică.

Meciul se va disputa, pe terenul adversarelor, pe 14 şi 15 aprilie 2023.

România a învins Ungaria cu 4-0 în play-off-ul competiţiei, în timp ce Slovenia a trecut cu 3-1 de China.

Agerpres amintește că România şi Slovenia s-au întâlnit o singură dată în Fed Cup, fostul nume al competiţiei, în 2000, la Murcia, tricolorele fiind învinse cu 3-0 în primul tur al Grupei 1 a zonei Europa-Africa. Atunci, Raluca Ciochină a fost învinsă de Tina Krizan cu 7-5, 6-3, Katarina Srebotnik a dispus de Mihaela Moldovan cu 6-0, 6-3, iar perechea Tina Krizan/Katarina Srebotnik a trecut de cuplul Raluca Ciochină/Mihaela Moldovan cu 6-4, 7-5.

Marea Britanie şi Cehia, semifinalistele ediţiei din acest an, vor înfrunta în calificările pentru turneul final formaţiile Franţei, respectiv Ucrainei.

Cele două echipe care vor obţine victorii în calificările din 2023 vor merge la turneul final, alături de Elveţia şi Australia, finalistele din acest an, împreună cu echipa gazdă, care va fi stabilită ulterior. Cele nouă formaţii învinse vor juca baraje pentru menţinerea în Grupa Mondială.

Programul întâlnirilor din calificări:

Spania – Mexic
Ucraina – Cehia
Marea Britanie – Franţa
Canada – Belgia
SUA – Austria
Slovacia – Italia
Germania – Brazilia
Kazahstan – Polonia
Slovenia – România