DISTRIBUIȚI

“Am început această campanie electorală în urmă cu câteva luni cu gândul că trebuie să trimitem în Parlamentul European cât mai mulți dintre candidații propuși de Alianța 2020 USR PLUS, pentru că sunt oameni competenți, profesioniști, cu care poți face treabă și care vor reprezenta cu adevărat, în forurile europene, interesele cetățenilor români.

În ultimele trei luni, am bătut țara în lung și-n lat, am stat de vorbă cu mii de oameni, am simțit deznădejdea unora, dificultatea lor de a mai crede în promisiuni și în politicieni. Însă dincolo de toate astea, ceea ce mi-a dat putere și încredere a fost faptul că oamenii nu și-au pierdut încă speranța. Am stat în stradă, am făcut pasul noi către ei – în sate, în orașe, în țară și în diaspora, pentru a-i convinge că nu mai sunt singuri. Că împreună vom reuși să ne facem țara bine.

Cred că acesta e principalul câștig al acestei campanii.

Oamenii vor vedea că de data asta votul lor contează. Și vom putea începe ceea ce e esențial: să așezăm România pe baze sănătoase, iar apoi să o reconstruim.

Rezultatul acestor alegeri ne va reda tuturor speranța unui nou început, ne va da energia pentru a merge mai departe.

La prezidențiale vom decide cum reformăm Constituția pentru a-i reda președintelui României demnitatea funcției și pentru a-i oferi rolul esențial, acela de gardian al democrației, al echilibrului între puterile statului.

Apoi, la alegerile locale, le vom spune adio baronilor locali. Vom demonstra că putem găsi oameni gospodari în locul lor.

Și poate până atunci găsim soluția pentru a organiza alegeri anticipate pentru Parlament, în același timp cu alegerile locale.

Doi ani și jumătate de deznădejde și tristețe. De curaj și disperare. Doi ani și jumătate de umilințe și ignorare. De proteste, marșuri și petiții. Toate se pot vindeca în 15 minute necesare unui vot.

Duminică, veniți la vot! Pentru voi și pentru copiii voștri. Pentru părinții și prietenii plecați din țară. Pentru cei care mai cred orbește că le va da Dragnea ceva. Veniți la vot pentru propria eliberare și pentru vindecarea acestei lumi aflate în suferință.

Și nu uitați: avem trei buletine de vot – unul pentru candidații la Parlamentul European și două buletine de vot pentru referendum, la care vă îndemn să votați DA.

Le mulțumesc celor care au fost în stradă în aceste săptămâni de campanie și celor care poimâine vor fi în secțiile de votare, precum și tuturor celor care cred în acest proiect. Proiectul meu e România! Proiectul nostru e România”, a scris Dacian Cioloş pe paginade Facebook, în ultima zi de campanie electorală.