Avion care se vede din sala de asteptare a unui aeroport

Pentru prima oară în ultimii 20 de ani, vor fi reintroduse curse directe între București și New York. Zborurile vor fi operate de o companie din Republica Moldova – HiSky – începând cu data de 7 iunie. Cât va dura o călătorie directă către New York și cât costă cel mai ieftin bilet aflăm de la Florentina Mihăiță.

Mai puțin de 10 ore va dura zborul direct București-New York, spun reprezentanții companiei HiSky, iar prețul unui bilet pornește de la 349 de euro, la clasa economic și se apropie de 1900 de euro la clasa business. În avion, va fi disponibil și serviciul de catering, iar în prețul biletului sunt incluse o masă caldă și o gustare pentru fiecare pasager.

Românii își pot face deja rezervări pentru plecări spre New York începând cu 7 iunie 2024.

Compania aeriană HiSky a fost înființată în Republica Moldova, de Iulian Scorpan, fost director general al Air Moldova. Are o flotă de 7 aeronave Airbus care din 2021 efectuează curse regulate cu plecare din România, din București și Cluj, dar și din Chișinău către peste 20 de destinații interne și internațioanale.

Ultimele zboruri directe între România și Statele Unite au avut loc în urmă cu 20 de ani, dar în noiembrie 2003, compania TAROM a renunțat la cursele peste Ocean.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Sfaturi practice pentru zborul cu avionul în pragul sărbătorilor de Crăciun