Marcel Ciolacu a anunțat că, în cazul în care PSD va depune o moțiune de cenzură și va constata că are majoritatea necesară pentru a da jos Executivul Orban, atunci va avea și o propunere pentru un nou Guvern, informează Mediafax.

„Avem mai multe decizii de luat, administrative, de formă și cele două grupuri, grupul de lucru pentru diaspora și grupul de lucru în relația cu sindicatele, dar avem și o serie de decizii politice, strategia la moțiunea simplă de astăzi din Senat, depusă împotriva ministrului Cîțu, ministrul Finanțelor și o decizie foarte clară în cazul în care actualul guvern o să vină cu asumarea răspunderii pe legile electorale, decizia să fie ca PSD împreună cu alți parteneri din parlament să depunem o moțiune de cenzură. Cu siguranță dacă vom depune o moțiune de cenzură și vom constata că avem o majoritate pentru ca această moțiune să aibă și efecte juridice, respectiv Guvernul Orban să cadă, vom avea o strategie și de a veni cu o propunere de nou Guvern”, a explicat Marcel Ciolacu, la începutul ședinței Biroului permanent al PSD.

Anterior, președintele Camerei Deputaților a declarat, duminică la Antena 3, că PSD nu exclude varianta depunerii unei moțiuni de cenzură pentru demiterea Guvernului PNL până la finalul anului. Președintele interimar al PSD a adăugat că așteaptă să vadă pe ce legi își va asuma răspunderea premierul Ludovic Orban.

Social-democrații ar intenționa să depună o moțiune de cenzură și dacă Executivul orban își va asuma răspunderea pe Legea bugetului de stat pe anul 2020.