Legendarul fotbalist brazilian Pelé a murit, joi, la vârsta de 82 ani. Anterior, el fusese diagnosticat cu cancer de colon. Născut în Brazilia, într-o familie modestă, Pelé a marcat momente importate în istoria mondială a fotbalului.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe numele său real Edson Arantes do Nascimento, Pelé a făcut istorie nu doar pentru Brazilia, ci pentru fotbalul mondial, fiind cel mai tanar jucător care a marcat într-o finală de Cupa Mondiala, pe când avea 17 ani.

Totodată, el detine recordul celor mai multe goluri înscrise în carier: a înscris 1.281 de goluri în 1.363 de meciuri jucate, iar multe voci îl consideră drept cel mai valoros fotbalist din istorie.

De-altfel, în 1999 a fost desemnat sportivul secolului și se numără între 100 cele mai importante personalități din secolului XX.

Pelé s-a retras din fotbal în 1977.Acum câțiva ani, el și-a vândut la licitație trofeele obținute, iar cea mai mare parte a banilor obtinuti din vanzarea trofeelor sale, va fi folosita la constructia unui spital pentru copiii din Brazilia.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Pelé a murit la vârsta de 82 de ani