DISTRIBUIȚI

Circulația rutieră se desfășoară în condiții de ceață densă, sâmbătă dimineața, pe autostrăzi, vizibilitatea fiind redusă pe alocuri sub 100 de metri.

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, sâmbătă dimineața, pe întreg tronsonul kilometric al autostrăzilor A1 București – Pitești, A2 București – Constanța și A4 Ovidiu – Agigea, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă densă, vizibilitatea fiind, pe alocuri, sub 100 de metri.

În judeţul Constanţa, din cauza ceții dense, au fost oprite manevrele în porturile Constanţa Nord, Constanţa Sud-Agigea, Mangalia şi Midia.

Polițiștii le transmit șoferilor care circulă în zonele cu ceaţă, ca în afară de reducerea vitezei, mărirea distanţei în mers şi folosirea corespunzătoare a luminilor, să nu oprească pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă, iar în cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, să pornească luminile de avarie, să se echipeze cu vesta reflectorizantă, să scoată pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi să amplaseze triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari.