În Camerun, președintele țării a ordonat să se facă o anchetă, după ce 8 oameni au murit într-o busculadă produsă la intrarea pe stadion.

Oamenii au dat năvală să asiste la un meci al naționalei din optimile Cupei Africii pe Națiuni. Pe lângă morți, sunt și persoane rănite, 7 dintre ele, în stare gravă.

Martorii au descris scene haotice la intrarea pe cel mai mare satdion din țară, din capitala Camerunului. Imaginile publicate pe internet arată foarte mulți spectatori care se îmbulzesc și țipă să intre pe arenă, la meciul pe care naționala Camerunului îl avea cu Insulele Comoere, din optimile Cupei Africii pe Națiuni.

Potrivit Ministerului Sănătății, printre care au murit călcați în picioare se află și un copil, iar la spital au ajuns foarte multe persoane rănite, unele dintre ele în stare gravă.

Jurnaliștii BBC scriu că mulți oameni nu aveau bilete și au încercat să forțeze intrarea. Stadionul are o capacitate de 60.000 de locuitori, dar din cauza restricțiilor impuse de pandemie, nu trebuia să fie ocupat mai mult de 80%.

Organizatorii meciului susțin că aproape 50.000 de oameni încercau să intre pe stadion.

Meciul s-a încheiat cu victoria Camerunului, care s-a calificat în sferturile Cupei Africii pe Națiuni, după 2 la 1 în fața Insulelor Comore.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Florentina Mihăiță

Citește și: Halep: Australia, ai fost minunată. Abia aştept să mă întorc anul viitor!