Decizie controversată luată de Spitalul de Pediatrie din Brașov.

În perioada stării de urgență, dar și în perioada stării de alertă, unitatea medicală a hotărât să nu mai interneze mamele aparținătoare alături de copii, decât în situații speciale.

Părinții micuților sunt revoltați din cauza aceastei situații și spun că nu vor să își lase copiii singuri în spital.

Măsura a fost luată de spital în luna martie. De atunci, alături de copiii bolnavi nu mai sunt internate decât mamele minorilor cu afecțiuni oncologice, neurologice sau mamele care alăptează.

Foarte mulți părinți s-au arătat indignați din cauza deciziei, iar zeci dintre aceștia au refuzat internarea copilului în varianta propusă de spital.

Reprezentanții unității medicale, care este una de urgență și care deservește mai multe județe, au adus precizări legate de această situație.

Aceștia spun că au dorit ca locurile din spital sa fie ocupate de copii cu probleme medicale, nu de aparținători, în perioada de criza declanșată de Covid-19.

Spitalul a testat până acum, pentru noul coronavirus, peste 540 de pacienți, 270 de aparținătoare și 170 de cadre medicale.

A fost creat și un izolator, care asigură cazarea copiilor de la internare până la primirea rezultatului testului Covid-19, când sunt preluați de către medicul care îi tratează și transferați pe sectii sau sunt preluați de către spitalele suport Covid, dacă testul este pozitiv.

În ciuda explicațiilor, părinții spun că decizia este arbitrară și că ar refuza internarea copillului singur, dacă acesta nu are încă vârsta la care se poate îngriji independent.