DISTRIBUIȚI

Avocatul lui Ion Iliescu, Adrian Georgescu, anunță că a depus o plângere la Secția de anchetare a magistraților prin care cere verificări privind modul în care a fost trimis în judecată dosarul Revoluției de către procurorii Parchetului General.

Avocatul Adrian Georgescu, apărătorul lui Ion Iliescu, a depus la Secția de anchetare a magistraților o plângere privind modul în care a fost trimis în judecată dosarul Revoluției de către procurorii Parchetului General. După părerea lui, dosarul acesta ar putea avea aceeași soartă ca și cel al Mineriadei, adică să fie trimis de instanță înapoi la parchet.

Potrivit avocatului ar putea fi vorba despre abuz în serviciu.

„Nu vreau să dau 100%, dar 99%, da. Suntem în aceeși ipoteză (ca și dosarul Revoluției să fie trimis înapoi la parchet, precum cel al Mineriadei, n.r.). E adevărat că luând modelul și văzând lipsurile care au fost semnalate în dosarul Mineriadei, în cel al Revoluției, procurorii au încercat să vină cu un dosar de urmărire penală mai bun calitativ. Numai că, după cum ați observat, din cauza grabei, au uitat că mai aveau în derulare la momentul dării actului de sesizare acte de urmărire penală. Să vedem cum se va rezolva chestiunea. Am sesizat secția cu privire la modul în care a fost întocmit acel rechizitoriu”, a spus avocatul.

Acesta a mai precizat că plângerea nu a fost depusă împotriva vreunui procuror.

Procurorii Secţiei militare din Parchetul General au trimis în judecată dosarul Revoluţiei din decembrie 1989, în care Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu şi Iosif Rus au fost puşi sub acuzare pentru infracţiuni contra umanităţii, a anunţat, în 8 aprilie, procurorul general Augustin Lazăr.