La Lausanne, în Elveția, au început audierile la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) în cazul Simonei Halep. Fost numărul 1 mondial, jucătoarea de tenis a fost suspendată timp de 4 ani pentru dopaj și cere ca sancțiunea să fie anulată sau redusă. Audierile se vor desfășura până vineri și vor avea loc cu ușile închise.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv în cazul Simonei Halep ar putea veni peste câteva zile, după finalizarea audierilor sau peste câteva luni.

Programate pe parcursul a trei zile, până vineri după-amiaza, audierile se desfășoară cu ușile închise, deoarece niciuna dintre părți nu a cerut o audiere publică, precizează Tribunalul de Arbitraj Sportiv. Sunt audiate întâi părțile implicate, Simona Halep și reprezentanții Agenției Internaționale pentru Integritate în Tenis, apoi martori și experți.

Simona Halep a ajuns la Tribunal, însoțită de avocați. TAS A precizat că sportiva nu va face nicio declarație pentru presă până nu se încheie audierile.

Jucătoarea de tenis a fost suspendată timp de 4 ani, până pe 6 octombrie 2026, pentru dopaj. Decizia a venit din partea Agenției Internaționale pentru Integritate în Tenis, după ce, în urma unui test antidoping la US Open în 2022, a fost identificată în urină substanța interzisă roxadustat. Apoi, au fost constatate nereguli în pașaportul biologic al sportivei.

Într-un interviu acordat, în urmă cu mai bine de o lună, postului de televiziune Euronews, Simona Halep a spus că știe că e curată și că nu a făcut nimic greșit.

„Știu că nu am făcut nimic greșit și știu că sunt curată”, a spus Halep.

Simona Halep a luat supliment alimentar contaminat cu substanța interzisă, supliment recomandat de fizioterapeuta din echipa antrenorului ei, Patrick Mouratoglu, cu care jucătoarea de tenis s-a consultat înainte de a lua suplimentul.

Decizia TAS este una finală și inatacabilă. O nouă contestație mai poate fi depusă apoi la Tribunalul federal elvețian.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Şase ghete de baschet, purtate de Michael Jordan, fostul superstar al NBA, au fost vândute la licitaţie pentru opt milioane de dolari | AUDIO