Ce este chatul? Chatul este un grup de discuție deschis pe internet unde se pot purta discuții în timp real între utilizatori, folosind un pseudonim. Multe din grupurile sau camerele de chat online se bazează pe o temă sau pe un grup de vârstă. Însă în prezent există și chat-uri unde participă persoane cu diferite vârste, medii de proveniență, sau nivele intelectuale. Fiind o comunitate în care oamenii discută live despre diverse subiecte. La aceasta pot lua parte mai multe persoane, sau grupuri de oameni. În general, la discuții online, grupurile de discuții participă mai mulți oameni simultan. Chat-ul poate fi de folos, când: Avem prieteni care sunt plecați departe și forma de comunicare ar fi chatul, în afară de telefoane, postă electronică. Ne interacționăm cu oameni necunoscuți, dar cu care avem interese comune și acesta ar fi singurul mod de comunicare pentru schimburi de informații.

Chatul are propriul lui limbaj, reguli și chiar propria cultură. De exemplu, de cele mai multe ori, limbajul trivial nu este permis în cadrul acestor grupuri și este sancționat cu excluderea utilizatorului. Totodată sunt sancționate ca atare și jignirile aduse celorlați participanți la chat. Pe pagina de regulament sau reguli pentru admin veți putea găsi în mare parte despre ce este chatul.
Ce este chatul, IRC-ul?

Este un grup de discuție IRC (Internet Relay Chat) care permite accesul la conversații în timp real care oferă mai multe opțiuni decât chat-ul simplu. Se poate purta discuții simultane pe mai multe camere (canale) de chat cât și conversații private între utilizatori. De aceste lucruri sunt responsabili moderatorii, care au grijă ca regulamentul să fie respectat. Iar chatul să funcționeze în ordine, iar utilizatorii să nu se simtă lezați în niciun fel. Dating-ul online poate fi folosit prin mesagerie text, webcam sau microfon. Evoluția tehnologiei face posibilă prin intermediul chat-ului nu doar purtarea conversațiilor prin scris, ci și contactul vizual și auditiv.

Ce este chat irc-ul? IRC-ul este un mod foarte simplu și ușor de folosit. Conectarea se poate face atât cât de pe pagina web care folosește flash. De pe script, folosind mIRC, alte scripturi sau aplicații pentru mobile. Avantajul de pe pagina web este că se poate folosi webcam și microfon. Acestea ne face conversația mult mai atractivă și mai ușoară.

Cum să folosim chatul în siguranță?

Utilizatorii care utilizează chat sau un grup de discuție trebuie să poarte o conversație cât mai civilizată, să păstreze informațiile personale secrete. Recomandăm înregistrarea nickname-ului. Să anunțe administratorii dacă sunt amenințați sau este martorul unei hărțuiri. Dacă nu vă simțiți în largul vostru, sau dacă sunteți martorul unor discuții nepotrivite, puteți părăsi camerele de chat.

Pentru a participa pe camerele de chat fără a întâmpina probleme cu administratorii, trebuie citit și respectat regulamentul acestui serviciu de chat. Serviciul socializam de chat este unul dintre cele mai bune ca să comunici în siguranță cu prieteni. Poți folosi acest serviciu și de pe mobile (telefon, tableta, ipad), fără a fi necesar înregistrarea. Chat-ul poate fi distractiv și sigur atunci când știți să vă protejați datele personale! Cel mai bine este să folosiți pseudonime pentru a vă proteja identitatea reală.

Există posibilitatea de a bloca utilizatori? Da, se pot bloca atât utilizatori cât și mesaje pe chat public și cel din privat. Odată ce o persoană a fost blocată, mesajele nu vor mai apărea pe camerele de chat sau îi va fi interzis accesul pe server sau canale.
Este camera de chat moderată?

Camerele de chat online sunt moderate de către operatori, care veghează la buna desfășurare a discuțiilor. Ei pot interzice accesul utilizatorilor care are un limbaj neadecvat sau care nu respectă regulamentul. Fiecare cameră de chat este moderată, fie de moderatori voluntari (owner, admin, operator, halfop), fie de administratorii care gestionează comunicațiile nepotrivite.

Reclamațiile utilizatorilor! Dacă nu este activ nici unul din moderatori se poate reclama, trimițând un e-mail direct administratorului de pe pagina de Contact. Sau se pot adăuga reclamații prin comentarii pe pagina de asistență și reclamații! Vă rugăm citiți și respectați regulile despre ce este chatul și folosirea unui grup de discuție, fără a întâmpina probleme.
Ce este chatul – Conversațiile private!

Grup de discuție deschis pe internetCând cunoașteți o persoană într-un grup de discuții online, comunicare virtuală se poate trece de la chat public la unul privat, într-o conversație în doi. Acest lucru poate aduce bineînțeles, satisfacții, puteți întâlni persoane care să vă aducă zâmbetul pe buze și să vă încânte. Totodată, însă, pot fi întâlnite pe camerele de chat și persoane mai puțin plăcute. Pe acestea din urmă le puteți bloca, prin comanda ignore, astfel, mesajele de la acestea nu vă vor mai apărea. Pentru cei care își doresc să ia parte la această comunitate, există câteva reguli pentru utilizarea acesteia în siguranță. Cum ar fi păstrarea informațiilor personale sigure și secrete. Anunțarea moderatorilor chat-ului online dacă experimentați sau sunteți martorul vreunei hărțuiri, recomandăm blocarea persoanelor care molestează.
Vrei să ai chat-ul tău?

Acum poți avea propriul tău CHAT, propriul ta grup de discuție, propria ta pagina web! Site-ul socializam oferă acum pagini pentru a avea propria ta pagină, propriul tău blog. Propriul tău chat cu webcam, jocuri și microfon gratis. Pagina ta va avea administrare doar de către cei din staff, administratorii sau editorii web ai acestui site. Regulile sunt foarte simple, fără SPAM, atât în această rețea cât și pe altele. Este interzis reclamele la alte chat-uri, servere de irc, radio sau invitații de pe celelalte canale din rețea. Pe scurt, ce este chatul? Este un grup de discuții de care hai să ne bucurăm împreună de această lume virtuală unde fiecare poate fi ceea ce își dorește. Alege-ți grupul social din care dorești să faci parte, să te alături chat-ului și restul va veni de la sine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here