DISTRIBUIȚI

Klaus Iohannis a decis ca Adrian Năstase să rămână fără Ordinul Național Steaua României în grad de Mare Cruce.

Pe blogul său, Adrian Năstase comentează decizia președintelui Klaus Iohannis: ”Klaus Iohannis a început să construiască România normală, anuntând că a decis să-mi retragă ordinul Steaua României, în grad de Mare Cruce, după ce mă invitase la Cotroceni, la receptia organizată cu ocazia Zilei nationale. Recunosc, am mers la Cotroceni crezând că, in al doilea mandat, Iohannis va incerca să ajute la o reconciliere natională, după dezbinarea din ultimii ani. M-am inselat iar gestul său meschin de astăzi nu prevesteste nimic bun.

O eventuală retragere a decoratiei primite de mine in 30 noiembrie 2002, pentru întreaga activitate pusă in slujba promovării si dezvoltării României, pentru competenta si abnegatia dovedite in actul guvernării, in principal pentru eliminarea vizelor, eforturile de integrare in NATO si UE, modernizarea si cresterea economică nu vor putea fi sterse din cartile de istorie si vor putea fi comparate cu activitatea nesemnificativă a lui Iohannis din mandatul său de presedinte.

La sugestia unor păsări migratoare si a unor talibani ideologici, Iohannis vrea să rescrie istoria recentă. Ar trebui, atunci, să topească, intre altele, toate decretele de acordare, in perioada 2000-2004, a decoratiilor statului român, inclusiv ale unor mari personalităti străine, decrete contrasemnate de mine.

Românii mi-au acordat insă decorația lor, în condițiile în care după 4 ani de guvernare, PSD a obținut, în 2004, același procent la alegeri ca și la intrarea la guvernare – 37%. Vom vedea ce rezultat va avea guvernul Iohannis…”