Avertizare de călătorie pentru Bulgaria, Grecia și Turcia – valabilă pentru minivacanța de 1 iunie. Ministerul de Externe Român informează cetățenii români că, în perioada 31 mai – 5 iunie 2023, se preconizează timpi de așteptare ridicați la punctele de trecere a frontierelor rutiere bulgare. Autoritățile recomandă, în aceste condiții, rutele alternative.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Într-un comunicat, Ministerul de Externe recomandă cetățenilor români să folosească toate punctele de frontieră și să se asigure că au cu ei combustibil, apă și alimente sufiente pentru situațiile în care așteptarea la punctele de frontieră se va prelungi.

Se recomandă și folosirea celelorlalte rute la frontiera cu Bulgaria, în afara celei de la Giurgiu-Ruse. E vorba de trecerile cu feribotul de la Vidin – Calafat, Oryahovo – Bechet, Nikopol – Turnu Măgurele sau Svishtov – Zimnicea, dar și calea rutieră Kardam – Negru Vodă.

De asemenea, cei care se întorc în țară prin vama Ruse-Giurgiu pe 5 iunie să aibă în vedere că timpii de așteptare ar putea să crească și la plata taxei de pod.

Recomandarea este să aveți pregătită suma exactă pentru taxa de pod, și anume 2 euro sau 4 leva.

La fel, ar fi utilă achiziționarea din timp a vinietelor electronice și achitarea taxelor de drum, pentru folosirea drumurilor din Republica Bulgaria.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Șeful Vămii, demis de Nicolae Ciucă după ce șeful Fiscului a demisionat luni | AUDIO