Uber a lansat în România „Uber Melc”, pentru a arăta modul în care va funcționa aplicația cu 90% mai puțini șoferi. Este o reacție la protestele taximetriștilor și ordonanța pregătită de Guvern care introduce noi constrângeri pentru șoferii Uber și Bolt. Opțiunea „Uber Melc” e disponibilă în aplicație astăzi și mâine.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Proiectul Guvernului prevede că șoferii de Uber și Bolt nu vor mai putea încheia contracte de comodat și închiriere pentru a colabora cu firme de transport alternativ.

În plus, activitatea le va fi limitată la județul în care dețin mașinile. Iar taxa de autorizare va crește la 1.000 lei.

Uber spune că aceste propuneri vor afecta 9 din 10 vehicule disponibile pe platformă. Astfel, călătoriile vor fi mai puțin accesibile, timpii de așteptare se vor mari, prin urmare costurile vor crește, arată compania de ride sharing.

Opțiunea „Uber Melc” imită experiența comandării unei curse în cazul în care propunerile vor fi implementate.

În ultimele săptămâni, taximetriști din mai multe județe au protestat în Capitală. Au cerut drepturi egale cu cele ale firmelor de transport alternative, reclamând o concurenţă neloială din partea acestora.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Angajații din supermarketuri și hipermarketuri, proteste în fața Ministerului Muncii. Ei acuză că salariul minim pe economie pe care îl primesc este unul de supraviețuire | VIDEO