7 persoane au fost reținute în dosarul traficanților de droguri care distribuiau stupefiante în licee din București. Alte trei persoane sunt cercetate sub control judiciar, potrivit Digi 24. Printre suspecții audiați de procurori se află și copiii unor demnitari.

Membrii rețelei de traficanți vindeau în licee din sectorul 1 al Capitalei, cocaină și canabis, dar la percheziții, procurorii DIICOT au găsit și ketamină și diverse medicamente.

Printre cele 20 de persoane conduse la audieri se află și fiul unui secretar de stat în Ministerul de Externe, fiul unui specialist de la DNA și băiatul unei consiliere de la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, spun surse judiciare pentru Europa FM.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Mama unei fete de 15 ani a povestit la postul public de televiziune cum s-a schimbat comportamentul fiicei sale care a ajuns dependentă de droguri. Femeia spune că uneori chiar și specialiștii pot fi induși în eroare când pun un prim diagnostic.

”Am mers la psiholog şi am discutat cu dânsul, concluzia a fost că este pubertatea, e ceva normal,  şi îmi dădeam seama că trebuie să fie ceva mult mai mult decât asta. Dealerii am impresia că dau copiilor, poate, mai mult ca să dea şi în rândul prietenilor, mulţi le dau şi gratis. E inimaginabil ce se întâmplă. Noi acum vedem doar un vîrf de iceberg” a declarat mama fetei pentru TVR

Procurorii DIICOT au început ancheta anul trecut, după ce două eleve de la Școala Centrală din București s-au simțit rău la scurt timp ce au fumat țigări cu canabis. Surse judiciare citate de TVR susțin că acel canabis era stropit cu o substanță etnobotanică pentru a-i spori intensitatea, ia principalul loc unde dealerii se întâlneau cu cei care voiau să consume droguri era Piața Romană.

Foto: DIICOT

Citește și: Surse: copii de demnitari, complici la vânzarea de droguri în licee de top din București