DISTRIBUIȚI

Un număr de 12 persoane bănuite de trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism și lipsire de libertate au fost reținute, miercuri, după percheziții ale polițiștilor și ale procurorilor DIICOT în București, Călărași și Dâmbovița.

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Poliția România, au fost efectuate 12 percheziții în București, Călărași și Dâmbovița, la persoane acuzate de trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism și lipsire de libertate.

„În fapt, în perioada septembrie 2018 – aprilie 2019, polițiștii de investigații criminale ai Sectorului 2 din Capitală, sub supravegherea procurorilor D.I.I.C.O.T., au documentat activitatea infracțională a unui grup organizat, cu preocupări pe linia săvârșirii infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism, compus din 12 membri, ce acționa pe raza municipiului București și în județele Dâmbovița și Călărași. Aceștia ar fi racolat persoane de sex feminin sau masculin, minori sau majori, pe care, prin întrebuințarea de violențe și amenințări, le determinau să se prostitueze în interesul patrimonial al acestora”, se arată în comunicatul transmis.

În urma perchezițiilor, anchetatorii au fost ridicate trei pistoale tip airsoft, arme albe tip macete, cuțite și bastoane telescopice, utilizate de cele 12 persoane reținute „pentru intimidarea victimelor și persoanelor cu care se aflau în conflict”.

După audieri, cele 12 persoane au fost reținute de procurorii DIICOT pentru 24 de ore.