Zeci de mii de români – un număr record după pandemie – au ieșit azi din țară prin punctul de trecere a frontierei Nădlac 2. Atrași de mirajul târgurilor de Crăciun din Budapesta ori Viena, oamenii au așteptat mai bine de două ore să treacă granița, într-o coloană de mașini de peste 4 kilometri.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

27.000 de români, un număr record pentru Vama Nădlac 2, au ieșit din țară în ultimele 24 de ore pe la Nădlac 2. Polițiștii de frontieră au deschis 7 benzi pe ieșirea din țară, insuficiente însă.

La Nădlac 1, pe DN7 au fost deschise 3 artere de control pentru autoturisme, dar tot s-a aşteaptat cel puțin o oră și jumătate, iar la Turnu sunt deschise 4 artere şi se aşteaptă tot 90 de minute.

Pe de altă parte, verificările se fac în echipaje mixte româno-maghiare, dar nu există suficienți polițiști de frontieră ungari, precizează purtătorul de cuvânt al Politiei de Frontieră Arad, Andrei Alexandru Dincă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„În prezent, se înregistrează un trafic crescut în punctele de trecere a frontierei de pe raza județului Arad. În acest sens, Poliția de Frontieră a suplimentat personalul care își desfășoara activitatea la controlul documentelor și arterele de control până la capacitatea maximă. Reamintim faptul că la granița cu Ungaria formalitățile de frontieră se efectuează în comun cu autoritățile din țara vecină, sens în care Poliția de Frontieră Română a alocat suficient personal pentru acoperirea tuturor liniilor de control din punctele de trecere, însă numărul de artere deschise este limitat de numărul de polițiști alocat de statul vecin”, a transmis purtătorul de cuvânt al Politiei de Frontieră Arad, Andrei Alexandru Dincă.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Recomandările polițiștilor pentru mini-vacanța de Sfântul Andrei și 1 Decembrie: Prudență în trafic. Cineva drag vă așteaptă acasă | AUDIO