Jucătorul australian de tenis Nick Kyrgios a scăpat de o condamnare, deși a recunoscut că și-a agresat fosta iubită. În fața instanței, sportivul de 27 de ani, a spus că regretă ce a făcut, iar judecătorul a calificat fapta sa drept un act stupid și singular comis într-un moment tensionat.

Jucătorul de tenis Nick Kyrgios a recunoscut în fața instanței că și-a agresat fosta iubită, pe Chiara Passari.  Pe 10 ianuarie 2021, a trântit-o la pământ după o ceartă aprinsă. Femeia a depus plângere la poliție 10 luni mai târziu, după ce s-au separat.

În timpul audierilor, a spus că a suferit un traumatism grav în urma incidentului și că a rămas traumatizată.

Avocații lui Kyrgios încercaseră anterior să obțină achitarea invocând problemele de sănătate mentală ale jucătorului, în condițiile în care acesta suferă de depresie.

Tenismenul a explicat că nu era într-o stare bună când a lovit-o pe iubita lui și că regretă că a acționat astfel. Iar Tribunalul din Canberra a stabilit că jucătorul a acționat greșit, dar că fapta sa nu a fost premeditată, ci doar un gest stupid și singular comis când încerca să iasă dintr-o situație tensionată.

Nick Kyrgios ocupă locul 20 în clasamentul ATP. Tenismenul a venit în cârje la Tribunal, în urma unei operații la genunchi după o accidentare care l-a forțat să se retragă de la Australian Open, luna trecută.

Foto: Shutterstock

Citește și: Ministrul Sportului: Cluburile din țară care nu au pe teren cel puțin 40% jucători români riscă amenzi mari | AUDIO