Investigație în Suedia unde un club de handball feminin cu tradiție acuză un meci aranjat în preliminariile Champions League. Partida a fost arbitrată de doi români care sunt acuzați că au favorizat jucătoarele echipei adverse pentru pariuri.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Partida la care se face referire – Hoors HK H65 – FK Radnicki Kragujevac – a avut loc în octombrie 2021 și a contat pentru preliminariile Champions League la Handbal feminin.

Partida s-a încheiat cu scorul de 23 la 22 în defavoarea echipei scandinave, iar clubul Hoors a făcut plângere la Federația Europeană de Handball acuzând brigada de arbitri de comportament suspect.

Potrivit EHF, meciul a fost arbitrat de românii Silviu Stănescu și Diana Carmen Ciulei, croatul Sinisa Rudic fiind observator. Echipa scandinavă suspectează că arbitri au făcut intenționat mai multe greșeli care au favorizat echipa adversă, iar o anchetă a presei scandinave arată că implicațiile sunt mai mari: de fapt arbitri ar fi aranjat partida pentru mafia pariurilor.

Federația Europeană de Handball a deschis o anchetă la presiunea publică, dar anunță că nu a ajuns la nicio concluzie, scrie Gazeta Sporturilor.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Săritura triplu Lutz a fost reușită în premieră pentru România de Julia Sauter. Sportiva va reprezenta țara noastră la Campionatele Europene | VIDEO