Primele imagini oficiale cu Stadionul Naţional din Tokyo, inaugurat cu șapte luni înainte de startul JO 2020, au fost publicate duminică pe pagina de Facebook oficială a competiției.

Lucrările de construcție a Stadionului Național din Tokyo, principala gazdă a Jocurilor Olimpice și Paralimpice din 2020, au fost terminate cu o lună mai devreme.

Asta deși construcția arenei de 60.000 de locuri a debutat cu un an mai târziu decît era planificat, din cauza costurilor considerate excesive. Potrivit Consiliului Sporturilor din Japonia, ultimele lucrări s-au încheiat încă de luna trecută.

185 de mari ventilatoare şi opt vaporizatoare au fost integrate în stadion pentru a face suportabilă ambianţa, în condiţiile în care temperaturile pot depăşi 40 grade Celsius în perioada olimpiadei (24 iulie – 9 august).

În timpul ceremoniei oficiale, premierul Shinzo Abe a salutat designul deosebit al Stadionului Național din Tokyo, considerat a fi în deplină armonie cu mediul înconjurător.

Jamaicanul Usain Bolt va avea onoarea de a fi primul care va alerga pe pista Stadionului Național din Tokyo pe 21 decembrie, cu prilejul unei ştafete demonstrative, prima probă sportivă organizată în incintă.

Proiectat de arhitectul Kengo Kuma, Stadionul Național din Tokyo a costat 1.2 miliarde de euro și va găzdui ceremoniile de deschidere și închidere ale Jocurilor Olimpice din 2020, precum și competițiile de atletism și fotbal.