Sindicaliștii din sport îi cer demisia ministrului Eduard Novak, pe care-l acuză de ilegalități făcute la conducerea Ministerului Sportului. Joi va avea loc un miting în fața Ministerului. Sindicaliștii acuză și tăieri abuzive ale fondurilor alocate Federațiilor Sportive Naționale.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sindicatul Național Sport și Tineret acuză Ministerul Sportului de lipsă de transparență, de blocarea unor proiecte importante în domeniul sportului, dar și de tăierea finanțărilor pentru anumite federații, spune la Europa FM liderul sindical Andy Nagy.

Liderul sindical Andy Nagy, despre tăierea fondurilor pentru anumite federații

„Nu se fac programe la capitolul sport și la capitolul tineret fondurile alocate sunt zero. Aceasta este politica de un an și jumătate. Tăieri și sistări abuzive pe toate planurile, inclusiv la Federațiile Sportive Naționale, care reclamă aceste abuzuri, fără criterii și fără a li se spune de ce se iau bani de la o Federație și se dau la alta care este mai vocală sau care iese în față”, a spus liderul sindical Andy Nagy.

Andy Nagy: „Actualul ministru este preocupat numai de interesele personale”

Sindicaliștii cer și demisia ministrului Eduard Novak, pe care îl acuză, printre altele, că și-a premiat tatăl cu peste 100.000 de euro, în ciuda faptului că acesta nici nu a fost prezent la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

„Actualul ministru este preocupat numai de interesele personale, ale lui și ale familiei lui. Nu are timp și nici aplecarea necesară să rezolve problemele”, a mai spus Andy Nagy.

Eduard Novak a negat acuzația, spunând că Ministrul Sportului nu premiază pe nimeni în nume propriu.

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Citește și: FIFA anunță un nou turneu mondial de fotbal din 2024