DISTRIBUIȚI

Sindicaliştii din învăţământ consideră că vizita recentă făcută de ministrul Educaţiei Monica Anisie la două şcoli din judeţul Ialomiţa s-a transformat în ”descindere”.

Ministrul a fost filmat în timp ce asculta la ușa unei clase și în timp ce îi făcea observaţie unei învăţătoare pe care a auzit-o ţipând la un elev.

„Zilele trecute ministrul Educației și Cercetării, doamna Monica Anisie, a vizitat inopinat, alături de jurnaliști, două unități de învățământ din județul Ialomița, pentru a vedea cu ce greutăți se confruntă învățământul românesc. Controalele au căpătat forma unor “descinderi”, fără să fie respectate condițiile legii, ceea ce a transformat o intenție bună a ministrului, într-un act care a provocat nemulțumiri mari în rândul colegilor noștri, după ce o învățătoare a fost umilită în fața copiilor și a camerelor de filmat.

Credem că în urma acestor controale trebuie văzută realitatea educației din România, în ansamblu: școlile sunt lipsite de condiții optime pentru desfășurarea actului educativ, iar cei care au de suferit sunt atât elevii, cât și cadrele didactice”, se arată într-un comunicat al FSLI.

Marți, ministrul Educației și Cercetării, însoțită de reprezentanți ai mass media, a vizitat două unități de învățământ din județul Ialomița, obiectivul principal fiind, conform celor afirmate de Monica Anisie, de a vedea la fața locului o parte a problemelor cu care se confruntă învățământul din România.

Conform sursei citate, „descinderea ministrului educației în sala de clasă”, argumentată de faptul că a auzit-o pe doamna învățătoare țipând la un elev și „certarea” acesteia în fața elevilor și a camerelor de filmat a creat o stare de indignare justificată în rândul cadrelor didactice și nu numai.

Ministrul a scris, sâmbătă, pe Facebook, că îi pare rău pentru ceea ce s-a întâmplat și precizează că ar fi vrut să fie mai calmă în acea interacțiune.

„Eu sper că oricare profesor sau director responsabil din România, dacă ar trece pe culoarul unei școli și ar auzi ceea ce am auzit eu, ar încerca să intervină. Nu am fost în acea școală pentru doamna învățătoare, dar sunt un om căruia chiar îi pasă de copii”, a scris Monica Anisie.