Sezonul de schi se anunță „instabil” în Poiana Brașov. Chiar dacă ne aflăm abia la început de martie – când în alți ani sezonul era la vârf – parte dintre pârtii au devenit impracticabile, pe fondul încălzirii vremii. Administratorii domeniului au reușit să mențină pârtiile funcționale doar în partea superioară a masivului.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În ciuda încălzirii accentuate a vremii, se schiază în continuare în condiții bune pe toate pârtiile din zona superioară a Masivului Postăvarul. Deși nu a mai nins, temperaturile nocturne au permis funcționarea tunurilor de zăpadă, iar administratorii pârtiilor au făcut eforturi mari pentru a conserva starea acestora. Stratul de zăpadă a fost refăcut pana la 30 de centimetri și se poate coborî până în Poiana Brașov, pe Sulinar și Drumul Roșu.

Pentru a menține sezonul activ, au fost modificate și tarifele la instalațiile de transport pe cablu, prin scăderea numărului de puncte necesare.

Poiana Brașov este cea mai căutată stațiune de schi din România, iar în alți ani martie era una dintre cele mai intense luni pentru practicarea sporturilor de iarnă.

Acum, din cauza vremii, perioada considerată „de sezon” este incertă, iar schiorii pot anticipa doar la nivel de zile ce condiții au la dispoziție pe pârtie.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Un bărbat care se plimba cu ATV-ul pe o pârtie din Predeal, în timp ce oamenii schiau, amendat cu 2000 de lei | VIDEO