Cu mai puțin de 10 zile înaintea Campionatele Europene de Patinaj artistic, o sportivă care va reprezența țara noastră în acest concurs a reușit săritura triplu Lutz. Este o premieră pentru România, iar performanța îi aparține Juliei Sauter.

Patinatoarea va concura și Campionatul Mondial din martie, însă deocamdată nu are bani pentru a efectua deplasarea.

Săritura triplu Lutz este a doua cea mai dificilă săritură din patinajul artistic după triplu Axel și a fost reușită în premieră pentru România de Julia Sauter, o patinotoare în vârstă de 25 de ani, născută în Germania, dar care de 10 ani concurează pentru România.

Sportiva va reprezenta țara noastră la Campionatele Europene din Finalanda, care încep pe 25 ianuarie.

Ea a mărturisit într-un interviu pentru postul public de televiziune că reușita i se datorează noilor sale ghete:

„Sunt foarte bune, îmi plac. Am schimbat brandul. Sunt foarte ușoare, mă simt confortabil în ele.”

Antrenorul Juliei Sauter, Marius Negrea, speră că eleva lui se va clasa în primele 10 la Campionatul European. Ea se pregătește și pentru Campionatul Mondial din martie, însă au probleme legate de deplasarea până în Japonia:

„Am început să pun bani deoparte, strâng banii, dar sper că cineva o să ne ajute până la urmă. Noi muncim și Iulia lucrează cam 4-5 ore pe zi să-și poată plăti antrenamentele în primul rând.”

În cazul Campionatului European, biletele de avion vor fi plătite de Clubul CSU Brașov.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Robert Glință se retrage din activitatea competițională: „Este timpul să mă ocup și să am grijă de propria mea sănătate fizică, mentală, emoțională și spirituală”