Va fi sau nu o nouă noapte magică după Mondialul din `94 și cel din `98? La Madrid, de la 21:30, începe amicalul România-Columbia, un meci ca la EURO. Se estimează că numărul suporterilor români ar putea ajunge la 20.000.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Tricolorii s-au cazat la „Melia Barajas”, un hotel situat la 10 kilometri de stadionul „Estadio Metropolitano”. Sosirea naționalei României a întreupt o recepție ce s-a ținut în hotel, iar invitații – îmbrăcați în ținute festive – s-au amestecat, la plecare, printre fotbaliștii echipați în galben.

Înaintea amicalului, columbienii s-au pregătit în baza lui Atletico Madrid, în vreme ce România s-a antrenat la Valdebebas, baza „galacticilor” de la Real Madrid.

„Columbia este cea mai în formă națională din lume a momentului. O echipă care vine după 20 de jocuri fără înfrângere, deci ne așteptăm la un test extrem de important pentru noi”, spune selecționerul României – Edi Iordănescu.

În Madrid, atât România, cât și Columbia au comunități importante. În Spania locuiesc peste 600.000 de români cu acte, românii reprezentând a doua cea mai numeroasă comunitate din peninsulă, după marocani.

Pe lângă cei 20.000 de români din tribune, echipa lui Edi Iordănescu va fi susținută și de Mircea Lucescu, Gino Iorgulescu sau Miodrag Belodedici, nume mari ale fotbalului românesc.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Simona Halep, după Miami Open: Îmi era dor să intru pe teren. Mi-aș dori să mă calific la JO 2024, dar din ce am înțeles sunt șanse minime