Lumea sportului internaţional salută revenirea Simonei Halep. Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a admis marți apelul depus de jucătoarea română de tenis şi i-a redus la 9 luni suspendarea de patru ani dictată de Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Multipla campioană americană Chris Evert a transmis pe platforma X (fostă Twitter) că a crezut mereu în nevinovăţia Simonei Halep.

„Sunt fericită pentru ea! Am crezut mereu în nevinovăţia ei!”.

 

Şi legendarul jucător german Boris Becker a sal

utat „victoria” româncei, cu mesajul: „Yesssss Simo!!! Bine meritat!”

Australianul Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep, a preferat un mesaj cu subînţeles în aceeaşi platformă de social media: „Bună dimineaţa!!! #simo”.

Fostul mare tenisman argentinian Juan Marin Del Potro s-a mulţumit să transmită un emoticon care reprezintă aplauze.

„Suntem bucuroşi că Simona şi-a spălat numele. Dar m-aş abţine să o numesc o «victorie». Nimeni nu a câştigat aici. Nu va primi înapoi ultimul an şi jumătate. Nu va primi înapoi punctele şi premiile în bani. Şi, în plus, TAS a decis că suspendarea Simonei s-a încheiat în iulie anul trecut… are cineva o maşină a timpului?? Asta trebuie să se schimbe. Şi vom lucra pentru a schimba acest lucru”, a transmis Ahmad Nassar, directorul executiv al Sindicatului Jucătorilor Profesionişti de Tenis (PTPA).

Antrenorul Patrick Mouratoglou, cu care Simona Halep lucra în momentul în care a fost testată pozitiv, a distribuit postarea lui Nassar, adăugând: „Nedreptatea este incredibilă. Da, trebuie să se schimbe”.

Organizatorii turneului de la Indian Wells, aflat la momentul debutului, au salutat şi ei vestea despre revenirea Simonei Halep.

Și organizatorii turneului Transylvania Open, de la Cluj-Napoca, a cărui primă finală a jucat-o Halep în 2021 au transmis „Bine ai revenit, Simo!”

Tenismanul Marius Copil, Farul Constanţa şi Gheorghe Hagi au transmis mesaje de felicitare jucătoarei din Constanța.

Sursa foto: Inquam Photos / Melinda Nagy

Citește și: Cristian Tudor Popescu: „Mă bucur că va putea intra în turnee imediat, pentru că cele 9 luni au expirat” | AUDIO