DISTRIBUIȚI

Viorica Dăncilă se întâlnește luni dimineaţă cu parlamentarii din grupul minorităților naţionale, în căutare de sprijin politic după ieşirea ALDE de la Guvernare.

Sefa Guvernului a anunțat că apoi va avea o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis, despre care spune că-l va da în judecată pentru că a făcut guvernul „corupt”.

Totodată, ea amenință că se va adresa Curții Constituționale, dacă șeful statului nu va accepta miniștrii interimari.

Viorica Dăncilă nu crede în succesul unei moțiuni de cenzură.

Pentru ca o moţiune de cenzură să treacă este nevoie de 233 de voturi în Parlament.

PSD are în prezent 202 mandate din totalul de 465 de parlamentari, iar Opoziția are 236 de voturi, fără a lua în calcul parlamentarii neafiliați și grupul minorităților.

Președintele Klaus Iohannis a respins miercuri remanierea propusă de premierul Viorica Dăncilă, precizând că propunerile pe care le-a primit sunt inacceptabile. În schimb, președintele nu a precizat nimic despre interimarii propuși de Viorica Dăncilă la portofoliile deținute de ALDE, după ieșirea partidului de la guvernare.

Șefa Executivului a transmis, marți, propunerile de miniștrii interimari. Astfel Niculae Bădălău a fost nominalizat la Energie, Ioan Deneș la Mediu și Ștefan Radu Oprea ministru pentru Relația cu Parlamentul.

Lidera grupului PNL din Canera Deputatilor, Raluca Turcan, consideră că Viorica Dăncilă trebuie să ceară votul de încredere al Parlamentului pentru că nu mai are susținere în Legislativ, după ce ALDE a părăsit coaliția de guvernare.