Pedepse mai dure pentru șoferii vitezomani. Aceștia ar putea rămâne și fără certificatul de înmatriculare al mașinii dacă depășesc viteza cu peste 100 de kilometri pe oră față de limita admisă. Este una dintre prevederile unui proiect de lege depus la Parlament.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Proiectul de lege depus la Parlament prevede stabilirea de noi sancțiuni pentru șoferii care depășesc viteza legală. Conform inițiativei, cei care sunt prinși cu mai mult de 100 de kilometri la oră față de limita legală vor încasa o amendă între 1300 și 2900 de lei, vor rămâne jumătate de an fără permis și le va fi reținut și certificatul de înmatriculare al mașinii.

Automobilul poate fi chiar și confiscat dacă este depistat circulând în trafic fără certificat de înregistrare. Proiectul este semnat de 28 de parlamentari PNL, PSD, UDMR, USR și neafiliați.

Inițiatorii susțin că de la finalul lunii februarie până la finalul lunii august, peste 3400 de șoferi au fost prinși cu viteze excesive, ce depășeau limita legală din anumite zone cu mai mult de 70 de kilometri pe oră.

Proiectul va intra mai întâi în dezbaterea Senatului. Camera Deputaților este for decizional.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Publicitatea pentru cazinouri, jocuri de noroc sau pariuri ar putea fi interzisă. Aproape 80 de parlamentari au semnat un proiect în acest sens | AUDIO