Primăria Sectorului 4 face apel la responsabilitate în trafic a șoferilor care tranzitează Pasajul Unirii. Solicitarea vine în condițiile în care, în ciuda măsurilor de siguranță, peste 100 de șoferi care conduceau vehicule mai înalte de 3 metri și jumătate au încercat să intre în pasaj.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

139 de autovehicule mai înalte decât limita admisă în Pasajul Unirii au fost oprite de polițiștii locali de la începutul anului, spun autoritățile de la Sectorul 4. Prin Pasajul Unirii, refăcut anul trecut cu 12 milioane de euro, limita maximă de înălțime este de 3,5 metri.

În primele zile de la redeschidere, două autocare au rămas blocate la intrarea în pasaj, iar în luna decembrie un om au murit și alți 21 au fost răniți după ce un autocar cu turiști a rupt limitatorul de înălțime.

De atunci, în zonă au fost montate limitatoare suplimentare, iar zilele trecute au fost instalate noi porți de presemnalizare și de gabarit dotate cu senzori, camere video și panouri de informare.

Primăria Sectorului 4 face un apel public pentru ca toți șoferii să respecte regulile de circulație aplicabile în această zonă.

Echipamentele vor fi testate periodic pentru a putea fi calibrate în următoarele săptămân, iar echipajele de poliție vor mai rămâne la cele două intrări ale pasajului.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: VIDEO| Fostul șef al DIICOT Daniel Horodniceanu, oprit în trafic de polițiști pentru o depășire neregulamentară: “Terminați cu prostiile! Nu știți cu cine vorbiți!”