Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a semnat marți, 2 august 2022, protocoale de colaborare cu reprezentanții Consiliului Județean Prahova pentru construcția a 3 pasaje rutiere pe DN1 la Sinaia și Azuga, a anunțat ministrul Transporturilor pe Facebook.

Pasajele rutiere vor fi situate astfel:

  • Pasaj rutier la intersecția DN 1 cu Bulevardul Republicii (Sinaia Sud);
  • Pasaj rutier la intersecția DN 1 cu Bulevardul Ferdinand (Sinaia Nord);
  • Pasaj rutier la intersecția DN 1 cu Strada Prahovei (Azuga).

Consiliul Județean Prahova a preluat de la Compania de drumuri proiectele pasajelor rutiere de la Sinaia și Azuga pe DN1 – Valea Prahovei.

La finalul anului 2021, Ministerul Transporturilor a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru construcția a două pasaje rutiere supraterane la Sinaia pe DN 1 – Valea Prahovei.

  • Primul pasaj – Sinaia Sud, intersecţia DN 1 cu Bulevardul Republicii, intrarea în staţiune dinspre Posada – va avea o lungime de 438 de metri

Durata de execuție: 26 de luni. Costurile ajung la 53 de milioane e lei, iar finanțarea este asigurată prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM).

  • Al doilea pasaj – Sinaia Nord, intersecţia DN 1 cu Bulevardul Ferdinand, ieşirea din Staţiune spre Buşteni – va avea o lungime de 382 de metri.

Durata de execuție: 28 de luni. Costurile ajung la suma de 56 de milioane de lei.

Cele două pasaje sunt prevăzute cu o bandă pe sens. În perioada lucrărilor circulația va fi deviată pe o variantă de lângă șantier și va fi asigurată o bandă pe fiecare direcție.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Grindeanu, dispus să discute transferul Metrorex la PMB | AUDIO