România rămâne în continuare principala destinaţie a românilor pentru vacanţa de Paşte, printre locurile preferate numărându-se Transilvania şi satele din Bucovina (33,7%), Delta Dunării (13,7%), dar şi litoralul românesc (11,6%), potrivit unui studiu realizat de platforma HotelGuru.ro.

Voucherele de vacanţă au fost folosite de peste 40% dintre respondenţi pentru această mini-vacanţă. Potrivit hotelierilor, numărul rezervărilor a crescut în această perioadă deoarece la vacanţa de Paşte se adaugă şi ziua liberă de 1 Mai.

Aproape 80% din respondeţii care nu au avut vouchere de vacanţă au declarat că vor incerca să se încadreze în suma de 200 lei/ zi de persoană, în timp ce 17,9% dintre respondenţi au declarat că se vor încadra în 300 de lei de persoană, pe zi. Doar 5% dintre respondenţi au declarat ca vor cheltui până la 400 lei pe zi, de persoana, în vacanţa de Paste.

Românii care au participat la studiu vor pleca în concediu cu familia, inclusiv cu copiii (43,2%), iar 37,9% dintre respondenţi aleg să meargă în cuplu sau cu prietenii. 32,6% dintre românii care au răspuns chestionarului online îşi vor petrece sărbătorile Pascale acasă, motivul principal fiind bugetul redus (43,8%), dar şi pentru a petrece sărbatorile acasă cu familia (39,1%) sau lipsa zilelor libere (17,2%).