DISTRIBUIȚI

Pe durata vizitei în țara noastră, Papa Francisc va avea un meniu mediteraneean, cu specific italienesc, afirmă surse din cadrul Bisericii Catolice din România.

Suveranul Pontif nu va avea timp „să savureze mâncarea românească”, fiind mai tot timpul în mișcare.

Papa Francisc va avea un meniu simplu, dar foarte bogat în legume. Potrivit presei din Italia, el preferă legumele și verdețurile de sezon cu ulei de măsline.

În general, la primul fel, Papa alternează orezul (risotto) cu paste „în alb”, iar la felul doi preferă carne albă sau pește proaspăt. La desert, Suveranul Pontif preferă fructele de sezon.

Pe parcursul celor două nopți petrecute în România, Papa Francisc va fi cazat la Nunțiatura Apostolică din București, acolo unde, în urmă cu 20 de ani, a fost cazat și Papa Ioan Paul al II-lea.

Papa Francisc va veni în România în perioada 31 mai – 2 iunie.

El va vizita oraşele Bucureşti, Miercurea Ciuc, Iaşi şi Blaj. Pentru a face faţă numărului mare de pelerini care vor merge în aceste oraşe, CFR a anunţat că va suplimenta numărul de trenuri spre localităţile unde va poposi Suveranul Pontif.

Dar, pentru evitarea supraaglomerării trenurilor, în această perioadă, CFR le cere pasagerilor să îşi planifice din timp călătoria.