O franțuzoaică scrie istorie în Qatar. În această seară, Stéphanie Frappart devine prima femeie arbitru central la un meci de la o Cupă Mondială masculină. Ea va conduce partida Costa Rica – Germania, programată de la ora 21:00 în grupa E.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Arbitra franceză – care va implini 39 de ani pe 14 decembrie – va conduce prima echipă feminină de arbitri la un meci de Cupa Mondială masculină, urmând să fie ajutată la cele două linii de arbitre din Brazilia si Mexic.

De-a lungul carierei sale, Stéphanie Frappart a realizat o serie de premiere: a arbitrat un meci de calificare la Cupa Mondială masculină în martie, un meci din Liga Campionilor masculină în 2020, finala Supercupei UEFA 2019 și meciuri din Ligue 1.

„Există o tensiune evidentă între aceste momente istorice pentru egalitatea de gen în fotbal și locul în care se întâmplă”, notează CNN, deoarece drepturile femeilor sunt sever restricționate în Qatar.

În micul emirat din Golful Persic, pentru decizii importante, cum ar fi căsătoria sau angajarea în structuri guvernamentale, femeile au nevoie de permisiunea unui tutore de sex masculin – de obicei tatăl, fratele, bunicul sau soțul lor. Stéphanie Frappart spera ca aceasta competiție din Qatar sa îmbunătățesca viața femeilor de acolo.

Sursa foto: Facebook / Stéphanie Frappart

Citește și: Franța contestă la FIFA eșecul contra Tunisiei de la Cupa Mondială | AUDIO