Tenismenul sârb Novak Djokovic va putea juca la US Open, ultimul turneu de Mare Şlem al anului, după ce administrația de la Washington renunţă începând din 11 mai la cerinţa de vaccinare împotriva Covid-19 impusă străinilor care vin în statele Unite.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Numărul unu mondial, Novak Djokovic, unul dintre sportivii de top care au refuzat să se vaccineze împotriva coronavirusului, a ratat US Open în 2022 din acest motiv.

Jucătorul sârb nu a putut intra anul acesta în Statele Unite, după ce a solicitat fără succes o autorizaţie specială din partea autorităţilor americane pentru a putea juca în luna martie la turneele de la Indian Wells (California) şi Miami (Florida).

Novak Djokovic a ratat anul trecut şi Openul Australiei, după ce a fost deportat din această ţară ca urmare a statutului său legat de vaccinare, sârbul declarând că preferă să rateze turnee de Mare Şlem decât să se vaccineze anti-Covid.

În vârstă de 35 de ani, Novak Djokovic a câştigat trei dintre cele 22 de titluri de Grand Slam din palmaresul său în Statele Unite.

Ediţia din acest an a US Open va avea loc anul acesta în perioada 28 august – 10 septembrie, la New York.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Irina Begu a depășit-o pe Simona Halep: Este cel mai bine clasată jucătoare din România în ierarhia WTA | AUDIO